Мариян, който уби майка си, си прави гаргара със съда! Избра си нов адвокат, но иска държавата да плаща

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
11:06 / 18.09.2018
7952
С комедийно шоу започна днешното разпоредително заседание по делото за убийството на бургазлийката Бинка Челебиева, предаде репортер на Burgas24.bg. Както съобщихме, днес синът й Мариян трябваше да се изправи пред съда за нечовешкото престъпление. Всичко обаче свърши още преди да е започнало, заради странните прищевки на обвиняемия.

"Моето желание е да се прибера вкъщи. Искам адвокат Ваня Радиева да ме защитава, този адвокат не ми даде достатъчно надежди и основания за благоприятен изход на процеса“, изплака окованият във вериги мъж по адрес на служебния си защитник Николай Рачев.

Burgas24.bg научи, че юристът е предложил на Челебиев да признае вината си и делото да се гледа по съкратената процедура. Така присъдата му щеше да бъде редуцирана с една трета и с оглед чистото му съдебно минало, бургазлията щеше да излезе от затвора след няколко години. Предложението звучи повече от разумно, особено предвид факта, че психиатричната експертиза е доказала, че 35-годишният мъж е вменяем и е осъзнавал какво прави. Като утежняващо вината обстоятелство се счита и фактът, че жената е издъхнала в страшни мъки и до последно е осъзнавала, че умира.

Вместо да се вслуша в съвета, Мариян се е консултирал с адвокат Ваня Радиева зад гърба на служебния си защитник и вероятно е повярвал, че може да се измъкне чист след жестокото убийство на майка си. По тази причина днес той посочи, че избира нея за свой защитник. Проблемът е, че не желае да я наеме сам и да плати хонорара й, а настоява тя да му бъде назначена като служебен адвокат и разходите да бъдат поети от държавата.

Въпреки че искането му е повече от безумно, съдебният състав, ръководен от Ангел Гагашев и Петя Георгиева склони да отложи заседанието за 28-и септември и да назначи нов служебен защитник на обвиняемия. Като нищо, това ще е именно напористата адвокатка Ваня Радиева. Следващата седмица ще се гледа и молбата на Челебиев да бъде пуснат под домашен арест. В момента бургазлията дели една килия с убиеца на хазартния бос Коста Николов – Михаил Станчев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
09.05.2019 Помните ли Мариан, който уби собствената си майка в "Лазур"? Вижте как измениха присъдата му!
28.09.2018 Мариян ще лежи 11 години за зверското убийство на майка си! Проплака: Не мога да съществувам в тая среда
28.09.2018 Мариян хвърли вината върху мъртвата си майка: Пиеше и ме ревнуваше от момичетата! Убих я, защото искаше да ме вкара в лудница!
28.09.2018 Мариян Челебиев призна за жестокото убийство на майка си! Гледат делото по съкратената процедура!
18.09.2018 Мариян, който удуши майка си, застава пред съда! Ще мине ли за
невменяем?
12.03.2018 Мариян за жестокото убийство на майка си: Не знам какво да кажа
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).