Мащабна полицейска операция се проведе през нощта по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:12 / 10.08.2018
6386
Мащабна полицейска операция се проведе тази нощ по Южното Черноморие за установяване на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Акцията започна, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета на тротоар в Китен.

11 полицейските патрули осъществяваха контрол през цялата нощ на входовете и изходите на курортите. Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи. Комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция в Бургас съобщи в предаването "Преди всички", че са били проверени над 300 автомобила. Реализирани са били 10 бързи полицейски производства, 5 от които за управление на МПС след употреба на наркотици и 5 - за шофиране след употреба алкохол над 1,2 промила.

Комисар Рачев поясни, че управлението на МПС след употреба на наркотици е вид престъпност, която е "скрита и латентна и от активността на полицията зависи превенцията по този вид престъпност". На територията на Областната дирекция – Бургас тези проверки са увеличени, увери Неделчо Рачев: "С всяка следваща полицейска операция, каквато се провежда почти ежеседмично, ние увеличаваме проверките на водачите“.

Водачи изразиха противоречиви мнения за необходимостта от проверка.

"Поощрявам да се правят много повече проверки. Много пътувам по света и никога, никъде не са ме спирали. Ако има основание, да. Но, просто за проверка ми е малко странно", заяви един от запитаните.

Източник: БНР

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
10.08.2018 Спипаха бургаски бакшиш с дрога в Слънчев бряг, возел пътници, надрусан с кокаин
10.08.2018 Хванаха дрогиран сводник с 18-годишна проститутка при зрелищната акция в Приморско
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).