Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат "Защита", по-рано днес медицинските работници излязоха на протест пред ИСУЛ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:50 / 31.03.2022
734
Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат "Защита", които по-рано днес излязоха на протест пред ИСУЛ. Преговорите по Анекса към Националния рамков договор между съсловните организации и Националната здравноосигурителна каса все още продължават. Страните в преговорния процес обсъждат различни варианти допълнителните възнаграждения, получавани от медицинския персонал за работа с COVID пациенти, да се пренасочат към нормалното заплащане на лекари, специалисти по здравни грижи и санитари.

Това стана ясно по време на среща на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, началника на политическия кабинет на министъра и председател на Надзорния съвет на НЗОК доц. Васил Пандов с представители на Национален синдикат "Защита" и лекари от УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Очаква се Анексът към НРД да бъде подписан в началото на следващия месец, посочи доц. Пандов, като уточни, че в момента се правят различни разчети. В същото време в ход са и преговори със социалните партньори по колективния трудов договор.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).