Министър и кметът наградиха победителите в еко конкурс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 31.10.2015
827
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков наградиха победителите в Националния конкурс "Морето не е за една ваканция" в Експозиционен център "Флора" .

Събитието беше посветено на Международния ден на Черно море- 31 октомври, а организатори са Общински детски комплекс, Регионален исторически музей, Басейнова дирекция "Черноморски район" и Община Бургас.

По традиция Общински детски комплекс- Бургас всяка година е домакин на Националния конкурс "Морето не е за една ваканция".

Тази година 38 деца на различни възрасти стигнаха до финала на конкурса за фотография и рисунка.

"Черно море безспорно е много ценно за нас. Усилията за опазването му трябва да бъдат обединени, свързани с добро планиране и с изграждане на екологична инфраструктура", заяви приветственото си слово министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Екоминистърът похвали специално и Община Бургас за усилията и грижата за опазването на Черно море. По време на събитието министър Василева връчи и престижното отличие на Комисията за опазване на Черно море от замърсяване на зам.-кметът по европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова.

"Това е голямо признание за нас, за всички проекти, които реализираме за бъдещето на туризма , рибарството и всички морски дейности", заяви зам.-кметът Николова след като отправи благодарности за наградата.

Министър на околна среда и водите Ивелина Василева припомни, че България е член на Международната конвенция за опазване на Черно море, в която участват всички 6 държави с излаз на водния басейн.

"От влизането на България в ЕС, Черно море стана европейско море и то важно, не само в икономически и геостратегически план. То е важно и за реализирането на европейски политики, и България и Румъния работят усилено за въвеждането на изискваните от европейското законодателство норми, които да бъдат възприети от другите държави от Конвенцията", допълни министърът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Мотоциклетист попадна в болница след инцидент в Бургас
Намалява ли населението на Бургас?
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).