Моряци от американския флот впечатлени от Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 24.10.2014
1187
Заместник-кметът Красимир Стойчев се срещна с част от екипажа на флагмана на Шести американски флот Mount Whitney, който акостира в Бургас. Плавателният съд е в Черно море в подкрепа на операции по сигурността и сътрудничеството със съюзници и регионални партньори в зоната на действие на Шести американски флот с цел укрепване на сигурността и стабилността в Европа.

Mount Whitney беше в Бургас и през месец ноември 2013 година. "Тези от нас, които бяха тук миналата година, са много впечатлени от Бургас", каза капитан втори ранг Шон Холенбау. Той предвождаше военната делегация, която посети Община Бургас.

"Като черноморски град ние си сътрудничим с нашите Военноморски сили. Вашето присъствие в Черно море ще дава едно по-голямо спокойствие на хората от региона", каза от своя страна зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

По време на престоя на Mount Whitney в Бургас учениците и преподавателите в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Панчо Владигеров" ще имат възможността да слушат изпълнения на Оркестъра на военноморските сили на САЩ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).