На готвача на метамфетамин Гочо не му се размина! Оставиха го на топло

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:57 / 25.02.2020
1296
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стражаспрямо Гочо Г., привлечен като обвиняем за държане на прекурсори и производство на наркотични вещества с цел разпространение.

Гочо  е привлечен като обвиняем за това, че на 22.02.2020 г., в метално хале в село Бистрец, община Средец, без надлежно разрешително, произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с нето тегло 74, 426 грама, на стойност 1860,65 лв. Това е престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. първо от НК.

Гочо е обвиняем и за това, че на същата дата и място, без надлежно разрешително, държал прекурсори за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин (престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, предл. първо, второ и трето, вр. изр. 1, предл. 4, вр. чл. 23, ал. 1 от НК).

В съдебното заседание прокурорът поддържаше искането за задържане под стража спрямо обвиняемия, с мотив, че Гочо Г. е осъждан за същото такова престъпление, като в момента на извършване на настоящото деяние се намира в изпитателен срок по осъждане отново за престъпление по чл. 354а от НК. Защитата представи доказателства за уседналост на обвиняемия и помоли съда да постанови мярка за неотклонение  домашен арест.

От представените по делото доказателства Окръжен съд – Бургас счете, че са налице основания, които да го убедят, че Гочо Г. е автор на престъплението, в което е обвинен. Според съда, Гочо Г. е лице с висока степен на обществена опасност. Същият е многократно осъждан, в това число и за престъпления като настоящото. На следващо място съдебната инстанция отбеляза, че престъпленията по настоящото обвинение са извършени в изпитателен срок на наказание по друго такова деяние. Съдът счете, че това е основание да направи извод за налична реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако се намира на свобода, също и че е реална опасността Гочо Г. да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
29.09.2020 Готвачът на метамфетамин Гочо ще лежи в затвора
02.03.2020 Апелативният съд потвърди: Готвачът на метамфетамин Гочо остава в ареста
25.02.2020 Искат зад решетките "готвача" на метамфетамин Гочо, спипан този уикенд при акцията в Бургаско
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).