Най-голямото събитие на европейската морска общност с престижна номинация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:39 / 10.07.2018
2036
Най-голямото годишно събитие на морската общност - "Европейски морски ден", получи заслужена номинация от Морските Оскари, които ще бъдат връчени на 17 август в курорта Златни пясъци. 

Престижната двудневна конференция, която се провежда ежегодно в различни държави, бе част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. У нас тя се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Бургаския свободен университет. 

Повече от 800 участника от цяла Европа, наред с министри от всички черноморски държави, Еврокомисарят по околната среда г-н Кармену Вела, политици, областни управители, кметове, представители на национални и европейски агенции и институции, учени и морски експерти, НПО, рибарски сдружения и други, бяха част от събитието. 

Мащабната конференция бе организирана от Община Бургас, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Генерална дирекция Морско дело и рибарство на Европейската комисия. След проведен конкурс за обществена поръчка на община Бургас, фирма Меркурий-97 ЕООД бе избрана за изпълнител по "Организация, управление и логистика" на събитието. 

Целта на мероприятието бе да повиши видимостта на морските бизнес сектори и да промотира интегриран подход към разрешаването на морските въпроси.

По време на работните срещи на конференцията бяха засегнати актуални теми, свързани с устойчивостта на дейностите по опазване на океаните и моретата на планетата. 

Наред с конференцията, се проведе и изложение, на което участниците представиха резултатите от своята работа. За първи път Европейският морски ден  е организиран през 2008 г., а досега домакини са били Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина, Бремен и др.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).