Намериха бебе, изхвърлено на улицата в Айтос!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
09:32 / 26.08.2022
3686
Новородено момиченце, намерено на улицата в Айтос, бе прието в УМБАЛ Бургас вчера, съобщиха от лечебното заведение. В ранния следобед екип на "Бърза помощ" получава сигнал, че на тротоара на една от улиците в града лежи и плаче малко бебе, оваляно в прах и листа. Екипът оказва първа помощ на новороденото, почиства го и го докарва в Родилното отделение на УМБАЛ Бургас.

Персоналът на отделението не помни друг подобен случай. "Откакто работя в болницата, а това са повече от 30 години, не се е случвало такова нещо. Имали сме и други раждания вкъщи, на улицата, в линейката, но бебето винаги е идвало с майката. За първи път идва бебе без майка", разказа старшата акушерка на отделението Руска Ганчева. На акушерките е направило впечатление и друго - бебето е с хубава бяла кожа, изглежда добре и е спокойно.

Момиченцето веднага е прегледано от специалист-неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където е стоплено и нахранено. Установено е, че е недоносено - родено е в 36-та седмица и тежи 2200 грама. Освен лекото преохлаждане за организма към момента не са установени други здравословни проблеми, но изследванията продължават, съобщи началникът на отделението д-р Стилияна Томова. Детето ще остане тук до момента, в който може да бъде изписано и лекарите силно се надяват дотогава майката да бъде намерена и да си го прибере.

Персоналът на болницата е подал сигнал в полицията и в службите за закрила на детето за издирване на майката. До тази сутрин все още не е известно коя е. За да бъде регистрирано в системата, момиченцето е кръстено Антония - на името на началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Виж коментарите (3)

Още по темата (2):
30.08.2022 Съдбата на изоставеното в УБАЛ-Бургас бебе повдига нерешени проблеми
30.08.2022 Множество желаещи да осиновят изоставеното бебе в Айтос
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).