Направиха важна крачка за изграждането на детската болница в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:46 / 27.02.2020
2243
С пълно мнозинство местният парламент одобри докладната записка, с която се отрежда терен, на който ще бъде изградена специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Както Burgas24.bg вече съобщи избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи по време на дебатите, че е водил разговор с Министерството на здравеопазването, от където са изразили подкрепа и готовност за финансова помощ за изграждането на лечебното заведение. Ще бъде търсен добрият опит на други държави, в които има подобни болници. Сградата ще има топла връзка с УМБАЛ – Бургас, за да се използва целият й ресурс. Николов изтъкна, че  болницата може да служи и като учебна база.

Бъдещата Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се тя да е със 130 легла и спешно отделение. В нея ще осъществява следните дейности: Диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси;  Рехабилитация; Диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение; Диспансеризация; Учебна и научна дейност.

В детската болница ще има отделения по:  Педиатрия; Пулмология;  Гастроентерология; Ендокринология и болести на обмяната; Офталмология; Ушно-носно-гърлени болести; Алергология; Дерматология; Физикална и рехабилитационна медицина; Анестезиология и интензивно лечение; Образна диагностика;  Клинична лаборатория; Микробиология; Спешна медицина.

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
19.04.2024 Бургас получи подкрепа за проекта за интегрирана детска здравна грижа в Стара Загора, Казанлък и Нова Загора
05.04.2024 Важен ден не само за Бургас! Започна строителството на детската
болница!
28.02.2024 Спират временно движението до зала "Бойчо Брънзов" заради строежа на Детската болница
27.11.2023 Президентът за детската болница в Бургас: Очаквам държавата да подкрепи тази благородна инициатива
05.04.2023 Новини около бургаската детска болница
25.02.2023 Министър Меджидиев за новата детска болница в Бургас: Ще има спешно отделение и диагностично-консултативен център
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).