Назрява ли нов скандал в Английската? Ученици: Карат ни да носим значки, иглите са им остри, късат ни дрехите

Автор: Иван Сотиров
Коментари (8)
11:51 / 15.04.2019
7475
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Нашумялата с разнообразните и все интересни, да ги наречем, "събития", на които стана свидетел цяла България след репортажи, Английската езикова гимназия в Бургас пак излезе на сцената с новата си комична приумица, по-точно на директорът Жаклин Нейчева. Най-новата й идея е учениците от гимназията да носят значки с логото на училището", жалват се до Burgas24.bg в ироничен тон учениците на елитното бургаско училище.

"Няма да коментираме факта, че отново това решение не беше взето след обсъждане с родители, ученическо допитване или друго, а своеобразната "училищна императрица" го наложи сама. Идеята за значките, както и тази за цветовете на облеклото, е преди всичко объркваща. Нима, ако учениците спазват дрескода, който по правилник би трябвало да уеднакви всички тях, като носят едни и същи цветове, няма да е и не е достатъчно ефективен, та и сега дойде нужда от значки, които е добър момент да изтъкнем, че имат твърде остри игли, можещо да доведе до разкъсване или увреждане на плата на ученическите дрехи. Естествено това не пречи на "глутницата" учители, които стоят на входа на гимназията и най-праволинейно, спазвайки безпрекословно заповедите на интерпретираната Мери Първа, сякаш преследваща протестантските свещеници, гони собствените си ученици, проверяват за дрескода, а скоро и за значки от днес", оплакват се ученици. 

Според учениците, писали до медията, Нейчева не посещавала заседанията на училищното настоятелство и отсъствала по време на родителски срещи, когато майки и бащи искали да говорят с нея. "Ярък пример за комичността на всичко, която за жалост Илф и Петров или Булгаков не са тук, за да опишат, е отсъствието на директорката точно, когато проблемът с дрескода беше особено наболял за всички родители и те искаха да говорят с нея. Тя не застана лице в лице с учениците, налагайки правилата си, достойни да залегнат в основата на новия прочит на сценария на някоя Аристофанова комедия. Мъдростта обаче, присъща на древногръцкия автор, липсва тук. Сякаш Матю от първия Кронинов роман беше получил властта в Английската гимназия", пишат още учениците.

"Случва се така, че на някои представители на гимназията им се налага да бъдат овикани от груби преподаватели още рано сутринта, като някои учители дори целенасочено се заяждат и подхождат изключително мизантропски спрямо стоящите пред тях същества. които в крайна сметка делят едно царство с тях. Всички сме животни, но май сме най-нисшите, поне в някои случаи.

Самата сграда на гимназията, с изключение на няколкото модерни кабинета, представлява доста трагична постройка отвътре, която до скоро, което и е особено иронично, не разполагаше с мивки на първия етаж. Да не става пък дума за сапуна в тоалетните, който влиза в употреба, а  и е наличен  само, когато се провеждат родителски срещи.

Изводът от трагикомичния, който се представя, уж, като великолепен, образ на случващото се в АЕГ ‘’Гео Милев''  е, че явно е вярна  истинността на думите: ''Ако искаш да сринеш една държава, един народ, трябва да започнеш от училищата, от учителите"", завършва писмото на учениците от Английската гимназия, пожелали анонимност.

Burgas24.bg остава отворен за отговор от страна на ръководството на училището.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@burgas24.bg, на телефони 0886 49 49 24, 0700 450 24 или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление в нашия град и считате, че трябва да бъде отразено.

Виж коментарите (8)

Още по темата (6):
05.03.2019 Успяха ли учениците от Английската да постигнат успех срещу новия дрескод, въведен в гимназията?
05.03.2019 Директорът на Английската за протеста на учениците: Това е нормална реакция на деца, които са в трудна възраст
01.03.2019 Вижте какво споделя чрез Burgas24.bg гимназистка за отнетото право на учениците от Английската да бъдат цветни!
01.03.2019 Директорът на Английската: Нещата са изопачени, ученици демонстративно нарушаваха дрескода
01.03.2019 Скандалът се разраства! Ученици се катерили като маймуни, за да влязат в Английската! Други се преобличали в храстите!
01.03.2019 Само в Burgas24.bg: Върна ли комунизма бургаска елитна гимназия с абсурден дрескод? Оставиха ученици извън класните стаи!
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).