Не са спирали парите за пречиствателна станция в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:38 / 28.07.2008
676
Парите, които България трябва да получи за реализирането на проекта за изграждане на пречиствателна станция в комплекс "Меден рудник", не са спрени, а предстои да бъдат усвоени. Това зааяви днес в Бургас зам-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, по повод на разпространената информация за спирането на проекта.

Информацията, че парите по програма ИСПА ще доведат до невъзможността за изграждането на пречиствателна станция в Меден рудник, заяви лично кметът Димитър Николов. Това стана по време на срещата му с германския евродепутат Маркус Фербер, който бе на посещение в Бургас миналата седмица. Днес зам министъра на МРРБ Димчо Михалевски опроверга думите на кмета. Двата проекта - за изграждането на пречиствателна станция в "Меден Рудник" и Интегрирания воден проект в Бургас, ще бъдат реализирани, каза заместник министърът. Той поясни, че преди десетина дни е имало одит на тези проекти, който е минал с положителна оценка в Европейската комисия. Първият резултат от тази положителна оценка е днешното пускане на централния водопровод от Лозово до хотел "Мираж", допълни Михалевски. Парите идват регулярно и по негова информация общината е подала няколко проекта по програма "Регионално развитие". За тях освен, че се прави оценка, вече е започнала работата по изпълнението им. Според Михалевски общината малко се е забавила с представянето на проектите. Въпреки това, те ще бъдат реализирани. Зам министъра коментира спирането на парите по другите две европейски програми ФАР и САПАРД.
Единственото, което към момента се иска от нас е да усвояваме средства по европейските програми, категориен бе Михалевски.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
26.09.2012 Атанаска Николова: 5 водни проекта изпълнява в момента община Бургас
19.04.2012 Започна аварийното дълбоководно заустване на територията на Созопол
03.04.2012 Горно Езерово за първи път ще има канализация, инвестиционният проект е за 11 200 000 лв.
27.03.2012 Бургас черпи от опита на Тел Авив
26.03.2012 Изместват подземните комуникации по трасето на пътен възел Запад
20.02.2012 Бургас спечели 23 милиона за увеличаване капацитета на ПСОВ – Меден рудник
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).