Нови класни стаи ще има в училището в "Сарафово"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:34 / 29.05.2023
1399
Сума в размер на 53 000 лева одобриха бургаските общински съветници за финансово подпомагане на ОУ "Христо Ботев“ в кв. "Сарафово", предаде репортер на "Фокус". Средствата са за осъществяване на ремонт на помещенията и обособяване на класни стаи.

В момента се изгражда новият корпус на училището, който се очаква да бъде завършен и оборудван в началото на следващата календарна година. До неговото въвеждане в експлоатация бе необходимо да се осигурят допълнителни помещения в съществуващата учебна сграда.

В кв. "Сарафово" проблемът с недостига на места е най-осезаем. На 22 май приключи първи етап от кандидатстването за прием в първи клас. При обявени 44 места (две паралелки) за първокласници, подадените заявления до този момент са 62, които трябва да бъдат обособени в три паралелки.

"Приемът в 1 клас ни завари доста притеснени. Трябва спешно да отворим 2 класни стаи. Едната ще е вътрешна, а втората ще я изградим във физкултурния салон. В момента обследваме нов терен за ново училище, усилено изграждаме и новата сграда в "Сарафово", посочи кметът Димитър Николов.

"Кандидатстващите деца в ОУ "Христо Ботев" са една паралелка в повече. Надявам се ремонтните дейности да се извършат още през лятото, за да могат всички деца, които са класирани, но за които в момента няма класна стая, да имат такава", заяви. инж. Виолета Илиева, председател на Постоянната комисия по образование и вероизповедание към Общинския съвет в Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
Две автобусни линии в Бургас с извънредни курсове в празничната н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).