Нови мерки срещу коронавируса в Бургас: Поставят дезинфектанти пред магазините, в паркове и спирки

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
13:08 / 17.03.2020
4968
До този час няма жител от Бургаско, заразен с коронавирус. Добрата новина съобщи преди минути кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Ще бъде препоръчано на търговските обекти да поставят на входовете автоматични диспенсъри за дезинфекционни препарати.  Община Бургас ще ги закупи, като се ангажира да осигурява течността в тях. Част диспенсърите ще бъдат монтирани в пешеходни зони, паркове и автобусни спирки. Такъв модел вече работи на входа в административната сграда на Община Бургас, диспенсъри са осигурени на останалите публични учреждения в града. "Правим го, защото масово хората не могат да се снабдят с дезинфектанти. Няма нито в аптечната мрежа, нито в търговските обекти достатъчно количества защитни маски и дезинфекционни материали. Ние сме длъжни да осигурим на нашите съграждани възможност да се дезинфекцират, особено тези, които излизат от домовете си, стриктно спазват изискванията на Националния кризисен щаб и най-честите им посещения са до хранителните магазини", заяви кметът Димитър Николов.

17 жилища от резервния фонд на Общината ще бъдат предвидени за ползване от хора в карантина и ако се наложи при провличането на медицински специалисти от други места.

Кметът на Бургас отбеляза, че мерките в Бургас са едни от най-строгите в страната, но се вижда техния ефект. Николов благодари на бургазлии, спазващи указанията на Щаба.  "Търсим разбиране от нашите съграждани. Може да разчитате на мен и всички колеги", обърна се към бургалии  Николов. Той отбеляза, че горещите телефони работят непрекъснато. Осигурява се логистична помощ и на възрастни хора, които са в доброволна карантина.

Очаквайте подробности!

Виж коментарите (3)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).