Няма мърдане! Не намалиха присъдата на Камен от касапницата на пътя за Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:15 / 25.01.2024
1326
4 години и 8 месеца в затвора ще лежи Камен Филипов, който причини зверската катастрофа на пътя за Созопол. Това реши Апелативен съд – Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тежкият инцидент, стана в късните часове на 28 февруари 2020-а. На около километър след изхода на Бургас в посока "Крайморие“ автобус "Мерцедес“, управляван от Филипов, прегази мъж и жена,  докато оглеждат щетите по колите си след лека катастрофа.  При първия инцидент тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, за да не пречат на движението. Докато оглеждали последствията за колите си, шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли,  помел и двама от водачите - мъж и жена, които загинали на място. Скоростта му била 205 км/час.

Камен Филипов е осъден на "лишаване от свобода“ за срок от четири години и осем месеца, което наказание да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "общ“ режим. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години. Първоинстанционната присъда е обжалвана от подсъдимия и частните обвинители през Апелативен съд – Бургас.

"След цялостна служебна проверка на обжалвания съдебен акт и съобразявайки оплакванията на страните за несправедливост на акта в частта му относно наложените на наказания, въззивната инстанция е направила извода, че първоинстанционната присъда е законосъобразна, обоснована и справедлива.

Апелативните съдии посочват, че наложените на подсъдимия наказания "лишаване от свобода“ и "лишаване от право на управление на МПС“ са справедливи, респективно както исканията за увеличение размерите на наказанията, така и исканията за тяхното намаляване са неоснователни.

Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено“, съобщиха от Апелативен съд – Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
09.12.2022 Ето каква присъда получи Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол
17.03.2022 Поредно заседание на съда по делото за касапницата на пътя Бургас - Созопол
16.04.2020 Оставиха зад решетките Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол
09.03.2020 Пратиха в ареста Камен, който прегази двама с автобус на пътя за Созопол
09.03.2020 Ще влезе ли в ареста Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол?
07.03.2020 Протест блокира пътя Бургас – Созопол
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).