Няма прошка за Милен, хванат с марихуана от полицаите в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:36 / 23.06.2021
874
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд остави без уважение жалбата на Милен Я. срещу отказа на първата инстанция да измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека.

Мъжът е задържан на 17 февруари 2021 година, като му е повдигнато обвинение за държане на наркотично вещество коноп с тегло 2.427 гр. Първоначално е взета мярка за неотклонение "парична гаранция“. По протест на прокурора мярката за неотклонение е изменена в "задържане под стража“, считано от 26 февруари 2021 година. През април 2021 година на обвиняемия е повдигнато ново обвинение - държане на наркотични вещества общо 1051.947 гр. – коноп  цел разпространение, което се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Според апелативните съдии всички събрани до този момент доказателства, включително показанията на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и изготвените фотоалбуми, химически експертизи, иззетите писмени и веществени доказателства, обосновават извод за съпричастност на обвиняемия с повдигнатото му обвинение. Тези доказателства не са опровергани към настоящия момент.

Правилен е извода, че на етапа от воденото разследване все още съществува опасност от укриване или извършване на ново престъпление от страна на Милен Я. В случая от датата на задържане до момента са изтекли четири месеца, в рамките на който период разследващият орган е проявил активност да обезпечи делото с доказателства, необходими за правилното му решаване. От доказателствата по делото се установява, че обвиняемият е осъждан и че деянието е извършено в изпитателен срок на предходна условна присъда. Срещу Милен Я. има множество криминални регистрации, той многократно е напускал страната за период от три години назад.

Въззивният състав е направил извод, че мярката за неотклонение – "задържане под стража“ на обвиняемия се явява адекватна е потвърдил опрделението на окръжния съд, с което е оставено без уважение искането за по-лека мярка за процесуална принуда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).