Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ОбС ще заседава днес по 34 точки дневен ред
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 31.01.2012Коментари (0)719
© Burgas24.bg
Общинският съвет в Бургас ще проведе първото си за тази година заседание днес от 10.00 часа в сградата на Областна управа - Бургас.

В дневния ред на заседанието на Общинският съвет са предвидени 34 точки. Местният парламент ще решава дали община Бургас ще кандидатства с проектнопредложение за финансиране на проект "Красива България". Става въпрос за проектно предложение за основен ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни лица като общината ще съфинансира проекта със сума до 75 000 лева като средствата бъдат заложени в капиталовата програма на общината за тази година. След изпълнението на планираните строително-ремонтни дейности, предназначението на обекта да не се променя за срок от минимум 5 години.

Общинските съветници ще решават дали да дадат съгласието си общината да кандидатства по ОП "Регионално развитие" с проектно предложение с работно заглавие "Социални жилища - модел за социално включване". Проектното предложение на общината предвижда изграждането на многофамилна жилищна сграда в зона Б на к-с "Меден рудник" с капацитет минимум 50 социални жилища. Съгласно изискванията на кандидатстване по схемата максималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта на община Бургас е 4 490 000 лв. със срок за изпълнение на не повече от 24 месеца. Община Бургас поема ангажимент да реализира мерки за осигуряване на достъп до образование и здравеопазване, осигуряване на заетост, социално приобщаване на представителите на целевата група. Общинският съвет ще реши дали община Бургас с проектно предложение "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа" по ОП "Регионално развитие". По този проект общината ще си партнира с общините Камено, Малко Търново, Приморско и Средец. Максималната сума на безвъзмездната финансова помощ, за която може да кандидатства обединението от общини е 500 000 лв., като съобразно изискванията на схемата за безвъзмездна финансова помощ следва да осигури задължително финансиране в размер на минимум 5% от стойността на предвидените проектни дейности. Водеща организация по проекта ще е община Бургас.

По време на сесията ще бъде утвърдена числеността на персонала, годишния размер на средствата за работни заплати и разпределението му по месеци за 2012 година. Ще бъде разгледана и Наредба за допълнение на наредбата за определяне и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Бургас - за размера на таксите за водовземане от находищата на минерална вода на територията на община Бургас. Съветниците ще заседават и за увеличаване на капитала на Индустриалния парк чрез издаване на нови акции, които да бъдат придобити от "Национална компания индустриални зони" ЕАД. Съветниците ще приемат и създаването на комисия, която да изготви и представи на Общинския съвет проект на правилник за начина на разходване на заложените средства за подпомагане на малки и средни предприятия на територията на общината. Ще бъде изслушан и отчетът на общественият посредник Таню Атанасов за 2011 година. Ще се проведе и избор на обществен посредник като кандидатите са двама досегашният омбудсман Таню Атанасов и Даниела Божинова.

Ще се вземе и решение за намаляване капацитета на ДДЛРГ "А. Г. Коджакафалията" от 63 на 35 места и намаляване на броя на персонала от 20 на 15 щатни бройки. Ще се решава и за размера на финансовата помощ, която ще отпусне общината през тази година за ин витро процедури като предложението на общинския съветник от Синята коалиция Вълчо Чолаков е за сума от 200 000 лева.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евроизбори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: