Област Бургас на върха в класацията за пияни и без книжка зад волана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:33 / 22.10.2015
921
По констатирани случи за шофиране след употреба на алкохол и на неправоспособни водачи бургаската полицейска дирекция е на 1 място в страната. "Това се дължи в основна степен на по-голямата активност и на новата организация, която колегите направиха и изпълняват към настоящия момент", каза пред медии директорът на ОДМВР - Бургас - старши комисар Калоян Калоянов, предаде репортер на Burgas24.bg.
 
Само през последната специализирана полицейска акция, проведена в дните от 13 до 18 октомври на територията на Бургаска област, са съставени общо 143 фиша, 276 акта, като от тях 61 са за неправоспособни водачи и 29 за управление на МПС под въздействие на алкохол. Образувани са 33 досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол и на неправоспособни водачи, които в срока на наказанието отново карат кола без книжка. Съставени са и 205 електронни фиша.

От началото на годината до 30 септември на територията на ОДМВР-Бургас са установени 1007 случая на пияни водачи, от тях близо 700 са с над 1,2 промила алкохол в кръвта, което е престъпление по Наказателния кодекс и има образувани бързи досъдебни производства. От началото на годината са хванати 1725 неправоспособни водачи, от тях 511 са лица, които са засечени за втори път без свидетелство за правоуправление.

"Смятаме, че все още е недостатъчна нашата дейност в малките населени места по отношение на тези нарушения, причините за това са обективни - недостатъчно състав от наша страна и голям брой малки населени места", призна ст. комисар Калоянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Миден и Етно уикенд предстои в Бургас
Специалност "Медицина" продължава да е силно желана от кандидат-с...
Десислава Иванчева: Все още съм в затвора, в сряда тръгвам с авто...
Инцидент с автобус на "Бургасбус"
Катастрофа на пътя Бургас – Варна, шофьорът е в реанимация
Автомобил блъсна дете в Каблешково, то е с множество травми


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).