Община Бургас тегли дълг от близо 15 млн. лв.! Вижте за какво ще послужат средствата

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:23 / 28.04.2020
1434
Община Бургас да поеме дългосрочен дълг по реда на Закона за общинския дълг от близо 15 млн. лв. за финансиране на проекти, които изпълнява. Това решиха след кратки дебати общинските съветници на днешната си сесия, предаде репортер на Burgas24.bg.

Дългът ще бъде в размер на до 14 784 885 лева. Срокът на погасяването му е до 144 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит.  

Благодарение на дълга ще бъдат финансирани следните проекти: "Изграждане на Специализиран пристанищен обект за обслужване на риболовните дейности-място за временно укритие на риболовни кораби/закрита лодкостоянка“ в местност "Рибарско пристанище", кв. "Крайморие“, "Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на Община Бургас на ул. "Александровска“ № 26“, "Изграждане на социални жилища в зона "Д“ на ж. к. “Меден рудник“, "Модернизация на системата за уличното осветление на 22 зони, включващи главните пътни артерии на град Бургас“,  "Интегриран модел за управление на градската мобилност - I етап“, "Създаване на Младежки международен център Бургас",  "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт“, "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, "Реконструкция, ремонт и обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Културен дом на Лукойл Нефтохим“, "Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“, "Реконструкция на ул. "Цариградска“ от о.т. 469 до о.т. 319 и от о.т. 468б до о.т. 469 и прилежащо пространство в УПИ I, кв. 38, на ж.к. "Възраждане“, гр. Бургас – част от проект "Обновяване на градска жизнена среда в ЦГЧ, ж.к. Възраждане и ж.к. "Меден рудник - етап II“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).