Община Несебър кандидатства с 5 проекта в сферата на образованието

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:24 / 24.09.2020
896
През месец август Министерство на образованието и науката обяви Програма "Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022“, имаща за цел финансиране на материалната база, която гарантира здравословни и качествени условия за обучение в институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Тя е насочена към изграждане на нови, разширение и реконструкция на съществуващи детски ясли, детски градини и училища в Република България. 

Община Несебър се възползва в пълна степен от правото си на потенциален бенефициент по Програмата и предложи за финансиране следните 5 проекта:

-              “Разширение на ДГ "Слънце“ и реконструкция на покрива на съществуваща сграда в к.к. Слънчев бряг – запад, гр. Несебър, общ. Несебър“;

-              "Изграждане на пристройка с физкултуренсалонкъм ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Обзор, община Несебър“;

-              "Основен ремонт на училищна сграда към СУ "Любен Каравелов“ в гр. Несебър – стара част“;

-              Изграждане на съвременна учебна база на Професионална гимназия по туризъм "Иван Вазов“;

-              Изграждане на детска градина,гр. Св. Влас.

Скоросе очакват резултати от оценката на проектните предложения и Община Несебър сенадявада получи необходимото финансиране за изпълнение на амбициозната си инвестиционна програма в областта на образованието, която обхваща пропорционално всички населени места и осигурява по-добри условия за обучение на децата от общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).