Общината си купува още един електрически автомобил

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:31 / 27.11.2019
1153
С още един електромобил ще се сдобие Община Бургас. Преди минути общинските съветници позволиха кандидатстването за безвъзмездна финансова помощ по програма от Националният доверителен еко фонд за закупуване на екологичното превозно средство, което ще бъде категория N1. Докладната записка бе приета с 46 гласа "за", предаде репортер на Burgas24.bg.

Ако проектът бъде одобрен ще бъде осигурено собствено финансиране от бюджета на Общината за 2020 г. в размер до 45 000 лева.

Националният доверителен Еко фонд (НДЕФ) е отправил покана за набиране на проекти за финансиране чрез Инвестиционната програма за климата (ИПК) за насърчаване използването на електромобили: изцяло електрически превозни средства и/или хибридни електрически превозни средства, с краен срок за подаване на проектни предложения 2 декември 2019 г.

Един от основните принципи на функциониране на ИПК е да бъдат финансирани проекти, водещи до директно или индиректно намаляване на емисиите на парникови газове, чрез безвъзмездно предоставяне на средства за финансиране на част от инвестицията.

Община Бургас възнамерява да кандидатства за доставка на нов електрически за нуждите на ОП "Спортни имоти". Предвижда се новият автомобил да замени 23- годишен дизелов микробус, с голям ежедневен пробег, който се използва за обслужване на обектите, стопанисвани от общинското предприятие. Основен ефект от закупуването на новото превозно средство е намаляване на разходите за гориво, както и значителните ползи за опазването на околната среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).