Общински отдел ще бди за безопасността на движението

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:14 / 23.06.2015
1145
Нов отдел "Безопасност и организация на движението" към дирекция "Устройство на територията" - специализирана администрация ще заработи към Община Бургас. В нея ще работят 6 служители, но капацитетът на администрацията ще набъбне с 5, понеже има една свободна щатна бройка, предаде репортер Burgas24.bg. След дебати с 40 гласа "за", 0 "против" и 2 въздържали се докладната бе приета.

По време на дебатите Георги Дражев от НФСБ структурата трябва да бъде на пряко подчинение и отговорност пряко на кмета, понеже тогава щяло да има вътрешно съперничество и контрол. Евгени Мосинов от БСП подкрепи идеята, но поиска по-малък щат. Той предложи бройката на служителите да бъде намалена на трима. Това обаче не бе прието от съветниците.
Новото звено, ще се ангажира само и единствено с планиране, прилагане и контрол на всички компоненти, осигуряващи безопасността на участниците в движението. То ще извършва заснемане и анализ на съществуващата организация на движението - на пешеходните пътеки, на съоръженията за ограничаване на скоростта, на елементите, възпрепятстващи видимостта на кръстовищата. В неговите функции е и да организира изработването на нов генерален план за организация на движението, в сътрудничество в неправителствени организации.

Кметът Николов мотивира откриването на отдела с това, че Община Бургас изпълнява мащабна инвестиционна програма по изграждане на нови и възстановяване и рехабилитация на обекти от транспортната инфраструктура. Същевременно продължава да расте броят на моторните превозни средства. Само за общината данъчно декларирани са 96 500 МПС, а от началото на годината новодекларирани са 7,600 МПС-та. В цифрата не са калкулирани колите, регистрирани в други градове, на които собствениците живеят в Бургас.

Обстановката се усложнява и от стотиците превозни средства, които ежедневно преминават през града. Всичко това създава предпоставки за транспортни произшествия, мотивира предложението си кметът на Бургас Димитър Николов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).