Общински съветници казаха "Стига безобразия" на колегите си от местния парламент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:18 / 27.02.2018
4411
Любопитен начин да покажат несългасието си с колегите от местния парламент демонстрираха част от общинските съветници, предаде репортер на Burgas24.bg. Инициативата е на Константин Бачийски, който през миналата седмица разбуни духовете с пресконференция под наслов "Стига безобразия".

Днес Бачийски и негови колеги се бяха подготвили с табелки със същото послание. По думите им, по този начин те ще сигнализират при гласуване на безобразия в общинския съвет, гласувани от мнозинството. 

"Конкретното гласуване бе за отдаването под наем за 10 години на имот от 435 кв. в сградата на новия басейн в Славейков, където почти половината точки в класирането идват от субективния фактор оценка на проекта, без да има ясни критерии, по които ще се прави тази оценка. Това вероятно ще доведе до пропуснати ползи за гражданите на Бургас в особено големи размери. Отделно бивши работници сигнализираха, че докато все още работили на строителния обект, дошъл човек , който докато взимал размери се представил за новия наемател. След опит да го отстранят от обекта, човекът се легитимирал като общински съветник. Гражданите разпознали съветник от мнозинството", разясни днес Бачийски.

"Председателят на ОбС Костантин Луков потвърди на заседание, че е запознат със случая. Скандалното е, че общинският съвет още не е гласувал докладната, още не е обявен търгът, а вече има съветник, които се обявява за победител ?!?!? В тази връзка предложих единствения критерий да остане само цената - 100% само и единствено цена, за да може да общината да получи оптимални приходи и да не се оставя възможност за злоупотреби. За съжаление, мнозинството отхвърли това предложение. Нашата реакция се вижда на снимката", каза още общинският съветник.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).