Откриха новия арест в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:33 / 26.03.2015
1469
След ремонт на обособена част от затвора в Бургас преместиха помещенията за арест, които досега се помещаваха в сградата на Областната дирекция на МВР. На откриването присъства заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов и главния директор на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" Росен Желязков, областният управител Вълчо Чолаков, магистрати, представители на МВР и Главна дирекция "Охрана" към МП. След преместването на следствения арест в сградата на затвора, министерството на правосъдието отстранява всички слабости, посочени в три последователни доклада на КПИ.

Ремонтът е на стойност по-малко от 30 хил. лв. Условията са съобразени с европейските стандарти за задържане. Максималният капацитет е за 36 души. В новите килии има повече пространство. Те са разделени за жени, мъже, непълнолетни, чужденци. Всяка от килиите е със самостоятелен санитарен възел, оборудван с вентилация, тоалетна и мивка с топла и студена вода. Санитарните възли са изцяло отделени от килиите. Задържаните ще имат възможност да си закупуват разрешените хранителни продукти и вещи за лична употреба от магазина на затвора. Полагаемата им храна ще се раздава топла. Арестът има място за престой на открито. При всяко излизане навън лицата ще могат да говорят по телефона без лимит във времето. Престоят на открито е минимум 1 астрономчески час.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Реализират мащабен проект в пристанище Бургас
Ген. Стефан Янев в Бургас призова за смислен и съзидателен диалог...
РЗИ-Бургас с важна кампания за Деня на детето
Бургас е лидер по този показател в имотния пазар
Как образованието в Бургас настигна Виена?
Ще има ли дами по монокини това лято на бургаския плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).