Откриват Международния фолклорен фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:34 / 17.08.2015
869
Днес започва 43-то издание Международния фолклорен фестивал. Той ще продължи до 21 август, съобщиха от Общината. Участие в него ще вземат състави от България, Албания, Виетнам (само на 20 август), Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия.

За носител на награда "Нестинарка" е избран фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" , който празнува и 70 години от създаването си.

Община Бургас отново е организирала програмата на участниците в МФФ така, че да ги видят и чуят и в по-далечните краища на града. На 18, 19 и 20 август ще има концерти на следните места: Меден рудник, Славейков, Охлюва, пред Община Бургас, Културен дом на нефтохимика, Флора, както и пред Летен театър. Вътре в Летния театър ще има концерт на 3 състава всяка вечер от 20.30 ч.

Тази година през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.

За откритите сцени е предвидено 5 състава да играят по 5 минути, след това отпътуват с автобуси или пеш към точките, където ще имат концерти. Последният състав, който остава на сцената, танцува 20-30 минути и още толкова време обучава хората от публиката.

Пред Летния театър ще има "Фолклорен град" - шатри, в които участниците ще представят фолклора на страната си. Той ще е отворен по време на целия фестивал. Там ще се състои и пресконференцията за откриването на МФФ 2015 - в 10.30 часа на 17 август, понеделник.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).