Отличиха почетни граждани на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:26 / 06.12.2008
1534
С тържествена церемония по повод Деня на Бургас Никулден започна 15-то поред заседание на ОС в Бургас. Официални гости на събитието бяха областния управител на Бургас, евродепутатите Маруся Любчева, Стойко Танков, както и две делегации - едната от град Краснодар, Русия, и втората от град Гомел, Беларус. Заседанието започна с приветствие от кмета на града Димитър Николов: „Днес е 6 декември - най-важната дата от календара за всички бургазлии. Честит Никулден! Пожелавам на всички свои съграждани най-безценните неща - здраве, щастие и късмет.

Възползвам се от присъствието на всички бургаски общински съветници в тази зала, за да им поднеса своите благодарности за ползотворното ни сътрудничество през изтеклата година. Можете да бъдете горди с всички добри инициативи, реализирани в града, защото те са и Ваше дело. Надявам се, че свикнахте с големите натоварвания, защото през следващата година работата ни няма да е по-лека, нито ще е по-малко", заяви в началото на своето приветствие кметът.

По време на тържествената сесия бяха отличени и почетните граждани на Бургас - посмъртно композиторът Константин Ташев; кукленият актьор Стоян Калоянчев; балерината Люба Колчакова; граничните полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков; спортистът по вдигане на тежести Кирил Терзиев; заслужилият майстор на спорта Иван Гинов и принцеса Теофана фон Саксен и капитан далечно плаване Апостол Апостолов. Посмъртно със званието почетен гражданин на Бургас са удостоени Иван Мавров и Тодор Атанасов. След тържествената сесия бяха издигнати знамената на България и на Бургас пред общината в присъствието на три представителни роти от различни видове войски, народни представители от нашия и от Европейския парламент, областния управител, председателя на общинския съвет, гости от Краснодар и Гомел и вокалиста на "Юрая хийп" Джон Лоутън.


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
05.12.2017 НАП следи под лупа оборотите при засилените продажби на риба в Бургас
01.12.2017 Рецепти на никулденски ястия се борят за награди в никулденската кампания на Burgas24.bg
06.12.2008 Запалиха коледните светлини в Бургас
06.12.2008 Рок легендата Джон Лаутън почете загиналите моряци в Бургас
06.12.2008 Осветен камък вградиха в основите на новата църква „Свети Николай Чудотворец” в Бургас
06.12.2008 Осветиха празничната никулденска трапеза в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).