Отпускат средства за изграждането на храма "Св. Николай Чудотворец"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:12 / 17.02.2015
886
Ще се отпуснат средства за изграждането на храма "Св. Николай Чудотворец" в к-с ‚Меден рудник". Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов по време на заседанието на общинския съвет.

"Имах среща със Сливенския митрополит Йоаникий за осигуряване на средства за ремонт и изграждане на нови храмове на територията на община Бургас. Той ме помоли, когато се вземат решения за финансирането, да имаме предвид, че те желаят да контролираме средствата за изграждането на храма в "Меден рудник"- "Св. Николай Чудотворец", защото той е най-значимият и най-важен за нашето православие. Поех ангажимента да го споделя с вас и с комисията, в която се коментира и по този начин да ускорим доизграждането на храма. Средства за ремонт на "Св.Св.Кирил и Методий" са осигурени на 100%. В момента сме в нормален режим и график на тези ремонти дейности, така че в момента допълнителни средства не са необходими. Основната част от парите ще отидат за църквата в к-с "Меден рудник", каза кметът.

Съветниците приеха да се отпуснат 5 хил. лв. за ремонт на църкви.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран
Американец с близо 3 промила алкохол в кръвта катастрофира на АМ ...
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).