Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Писателят Георги Бърдаров и Арти влизат в първия "Директен сблъсък" в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:38 / 01.06.2021Коментари (0)1433
©
Няколко поколения известни лица от света на изкуството ще участват в "Директен сблъсък", за да покажат как дигитализацията променя класическите стилове. Събитието, което е едно от първите по рода си в Бургас, ще се проведе на 5-и и 6-и юни от 17:30 ч. пред експозиционен център "Флора" – Бургас. Неговата идея е да демонстрира по нестандартен и иновативен начин разнообразните възможности за възприятие и представяне на различните сфери в изкуството, сравнявайки традиционните форми с модерните.

Словесните дуели ще се проведат в няколко модула:

• Сцена / театър • Български език / слово • Музика • Изобразително изкуство / графичен дизайн • Видео / режисура

"Ще изправим един срещу друг типични представители на тези изкуства. Всеки от тях ще има възможност да докаже силата на своята гледна точка. Освен участие в свободната дискусия, публиката ще има възможност за оценяване на модераторите във всеки един от сблъсъците. Оценяването ще става под формата на гласуване", обясняват организаторите.

Кои са участниците?

• Сцена / театър – Стефан Попов (Chefo) VS Пламен Каров.

Стефан Попов "Chefo‘‘ е репортер към предаването по БНТ "Денят с Георги Любенов“.Играе роли в различни тв сериала и уеб сериали като: "Ние, нашите и вашите“,"Следвай ме“, а през 2019 създава канала си в YouTube "Chefo“.

Пламен Каров е актьор и режисьор на свободна практика. В продължение на повече от 15 години е сценарист, режисьор и водещ на множество концерти, спектакли и фестивали.

• Български език / слово - Арти VS Георги Бърдаров.

Георги Бърдаров е омайващ писател, географ, специалист по етно религиозни конфликти и демографски проблеми. Сценарист е на телевизионните предавания "Стани богат“, "Столът“, "Това го знае всяко хлапе“, "Аз обичам България“. Печели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити "Ръкописът". През 2021 г. получава Наградата за литература на Европейския съюз от квотата на България за романа си "Absolvo te“.

Артьом Анатолиевич – ARTi е български актьор, певец и влогър. Участник в X Factor България 2015. Продуцент на онлайн предавания, късометражни филми и онлайн поредици.

• Музика – Георги Киров VS Искрен Тончев.

Искрен Тончев - Искрата е български изпълнител, музикален продуцент, автор и преподавател по бийтбокс. Републикански шампион по бийтбокс, финалист шоуто "България търси алант", изпълнител в лейбъла на Графа – "Монте Мюзик".

Георги Киров, по-познат сред младите като D-ZASTA, е трап изпълнител и музикален продуцент, родом от Бургас. Завършил е музикална паралелка в СОУ "Димчо Дебелянов" и се занимава с продуциране на инструментали от 2008 г. насам. Зад гърба си има богат опит от работа с множество български рап, трап и поп изпълнители.

• Изобразително изкуство/графичен дизайн – Атанас СтояновVS Симона Димитрова.

Атанас Стоянов е член на Дружеството на бургаските художниците, в чиято дейност участва активно. Преподавател по скулптура в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Бургас. Участва в много общи изложби в София, Пловдив, Бургас и Варна, както и в международни изложби в Брюксел, Белгия и Маниса в Турция.

Симона Димитрова - дипломиран студент по специалност "Графичен дизайн" в Arts Univeristy Bournemouth, Англия. По време на обучението си е била на едно от първите места по успех в курса и печелила множество награди с проектите си.

• Видео / режисура – Деян Панаьотов VS д-р Росен Петров.

Д-р Росен Петров е преподавател по българска телевизионна журналистика. В неговите часове студентите за първи път застават пред камера и хващат микрофон в ръка. Радетел на идеята в Бургас да се построи Дворец на културата.

Деян Панаьотов - Dideishan е български режисьор и оператор. Един от най-разпознаваемите режисьори сред младото поколение с над 200 музикални видеоклипа зад гърба си и близо 10 късометражни филма. Също така е режисьор на 2 уеб сериала.

Генерален спонсор на събитието е Медицинска лаборатория "ЛИНА“. С подрепата на А1 ,Sutherland, Party Frames. Проектът е Съфинаниран по програма финансиране на културни проекти Община Бургас








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: