По-ниски цени за подземния паркинг в "Славейков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 26.05.2015
5311
На 52-то заседание на общинската сесия в Бургас с 40 гласа "за" се прие предложение за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас, приета от Общински съвет - Бургас, предаде радио "Фокус" - Бургас. Тя е внесена от Красимир Стойчев, зам.-кмет "Финанси, бюджет и икономика". В предложението се предлага изменение на цените на някой услуги предлагани от ОП "Транспорт". Така месечният абонамент за паркинг "Опера" и "БСУ" ще бъде 120 лв, а този в к-с "Славейков" - 60лв. Паркирането на леки автомобили на паркинг "Интерхотел България" пък за месец ще струва 200 лв.

Правната комисия изказа своите мотиви за промени в юридически смисъл на предложението. Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев изрази мнение, че ниските цени за паркиране на тежкотоварни камиони и автобуси ще доведе до това, че те ще паркират на паркоместа в централните градски зони, а не на обособени за това място.

Андрей Рунчев - директор ОП "Транспорт" отхвърли това твърдение, като отговори, че товарните камиони ще бъдат разрешени на паркинга намиращ се в кв. Акациите, а автобусите са с регламентирано паркиране единствено на ул. Гурко. Три временни места за престой е разрешен и за туристически автобуси. Той поясни, че един от подземните паркинги, този в к-с "Славейков" ще бъде с намалена цена от 80 на 60 лв. Това той каза по повод изказване на общинския съветник Ангел Божидаров от НФСБ, че с намаляване на таксите на подземните паркинги, те ще станат по-достъпни и посещаеми. Рунчев допълни, че другите два подземни паркинги на Операта и под Районен съд - Бургас, така че там не се налага корекция на цените.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).