Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста, намеси и детето си

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
11:31 / 17.05.2019
4214
Николай Пенев – Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста. Подпалвачът, който е на метадонова програма, имал цироза на черния дроб. Това стана ясно по време на заседание на Апелативен съд Бургас, на което се разглежда жалбата му срещу постоянния арест, който му е наложен, предаде репортер на Burgas24.bg.

Друг мотив, с който се опита да се прибере у дома е, че детето му е с аутизъм и има нужда от бащини грижи.

Прокурор Емил Христов обаче бе категоричен, че цирозата на Пойзъна е в ремисия и може да се лекува в затвора. Освен това ДНК по капачката и бутилката на коктейла "Молотов", с който са запалени валяците, го заковава като извършител. Засечен е и автомобилът му.

Служебният защитник на Пенев адвокат Татяна Тотева призна, че е открита бутилка, в която е намерено ДНК на обвиняемия, но това не било доказателство, че Пойзъна е извършителят на палежа. Както и не е доказано, че автомобилът му е бил на мястото на инцидента. Нямо и опасност да се укрие, като изтъкна факта, че Пенев е болен, а и няма как да не спазва домашния арест, тъй като трябва да се грижи за детето си. Цирозата пък нямало как да се лекува в затвора.

"Имам хепатит С и ми предстои лечение във Варна. Искам да изляза, за да се грижа за детето си. Уверявам ви, че няма да се укрия или да избягам. Психиатричното състояние на детето ми е такова, че то контактува само с мен", промълви пред съда Пойзъна.

Съдия Петя Петрова обаче  не се трогна от драмите в живота на Пенев и го остави зад решетките. Съдът прие наличие на реална опасност от укриване предвид справката за съдимост на обвиняемия,  от която е видно, че са му наложени общо 11 присъди, а до декември 2018 г. е изтърпявал наказание лишаване от свобода. По отношение на грижата за малолетно дете съдът посочва, че Пенев не е единствен родител и в материалите по делото майката е посочена като негов законен представител. Относно здравословното състояние на Николай въззивният състав подчертава, че назначената му терапия може да бъде провеждана и в условията на ареста, а при спешна необходимост, може да му се осигури незабавна медицинска помощ.

Предвиденото от закона наказание за настоящото тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (10):
16.02.2021 Изненада: Намалиха присъдата на Пойзъна, запалил валяците край Капчето
04.03.2020 Пойзъна, запалил валяците край Капчето, ще лежи 7 години в затвора
06.02.2020 Пойзъна, запалил валяците край Капчето, се изправя пред съда
07.08.2019 Пойзъна остава в ареста, не е толкова болен, за да излее на свобода!
06.08.2019 Пойзъна, запалил строителна техника за над 400 бона край Капчето, не иска вече да е в ареста
17.05.2019 Пойзъна, запалил валяците край Капчето, не иска да е в ареста! Ще го пуснат ли у дома?
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).