Поредно признание за двамата герои, подгонили крадец в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:18 / 10.03.2017
2459
Двете смели момчета - Юрий Атанасов и Никита Соловьов, да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Това предлага на колегите си в местния парламент общинският съветник Георги Дракалиев, научи Burgas24.bg. 16-годишните младежи опитаха да задържат грабителя на дамската чанта на 27-годишна пловдивчанка навръх Осми март. За доблестната си постъпка те бяха наградени лично от директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов с поздравителен адрес.

Ето какви са мотивите за удостояване на двете смели момчета с Почетна значка на Община Бургас:

В късните часове на 8-ми март 2017 г. двама младежи от Бургас демонстрирали невероятна смелост, опитвайки се да задържат извършителя на грабеж на дамска чанта, собственост на 27-годишна жена. Момчетата чули викове за помощ около 21.50 ч. в района на административната сграда на Бюрото по труда, разположена на бургаската улица "Копривщица" в к-с "Лазур", като без колебание се втурнали да помогнат на изпадналата в беда жена, отиваща да празнува 8-ми март. Забелязали посоката, в която побягнал нападателят й и го последвали, като на бул."Демокрация" установили, че се е скрил под сребрист джип. Те успели да го извадят изпод автомобила и да отнемат със сила ограбената чанта. В този момент двамата осъзнали, че непознатият може да е въоръжен и да ги нападне. Използвайки временното им колебание, нападателят се отскубнал и успял да избяга, но без чантата, която била върната на потърпевшата.

Тяхната адекватна и смела реакция, безспорно, заслужава адмирации и поощряване. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на "проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест", заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас. Именно такива действия трябва да служат за добър пример на младото поколение, затова считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени и от Общински съвет-Бургас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).