Посетителите на Планетариума в Бургас ще могат да се докоснат до звездите чрез атрактивни 2D и 3D прожекции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:49 / 16.10.2019
5201
Огледалният Планетариум, разположен пред сградата на Морска гара в зоната за обществен достъп до пристанището, ще представлява сферична метална конструкция с модерен архитектурен дизайн и осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Последен модел оборудване ще осигурява на жителите и гостите на Бургас възможността чрез 3D прожекции да се докоснат до магията на нощното небе и загадките на необятния Космос, които често остават скрити от очите им. С помощта на специално разработени научни и софтуерни програми ще се разкриват тайните на звездния небосвод, за да отведат посетителите на космическо пътешествие до близки и далечни планети и галактики.

Със своя капацитет от 50 места Планетариумът ще предоставя възможност за организиране на групови посещения и провеждане на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона.

Той ще е с 12-метров купол и чрез 2D и 3D визуализации ще показва познатия ни космос. Там децата ще получават знания по астрономия, физика и изобщо в сферата на точните науки.Със специфичната си форма бургаският планетариум ще прилича на този в Бристол и на популярното в цял свят бобено зърно в Чикаго.

Планетариумът и Детският научен център, който вече се изгражда на 1-ия и 2-рия етаж в сградата на Морска гара, завършват цялостната концепция за изграждане на единен градски образователен център, в който чрез съприкосновение с науката по забавен и увлекателен начин деца и родители ще изграждат нови знания и умения.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).