Представят номиниран за "Оскар" и "Златен глобус" филм на "София филм фест на брега"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 10.02.2021
657
Датската продукция “Още по едно" на обичания от зрителите и киноспециалисти режисьор Томас Винтерберг е част от заглавията в афиша на 19-ия “София филм фест на брега".Престижният кинофестивал ще се проведе от 18 до 26 март 2021 в новия Културен Дом НХК в Бургас.

"Още по едно“ е селектиран в конкурсната програма на Кан 2020 и триумфира в края на изминалата година с четири награди на Европейската филмова академия – най-добър филм, сценарий, режисура и най-добър актьор – Мадс Микелсен. Филмът е с номинация за "Златен глобус“ и е от претендентите за Оскар за международен филм. “Още по едно" е представен пред публиката на повече от 20 международни фестивала и има почти толкова награди. Драматичната комедия разказва историята на "изследователска“ група датски учители, които искат да си добавят липсващите промили алкохол в кръвта, следвайки теорията на норвежки психиатър, че по този начин ще подобрят качеството си на живот.

"Нашата амбиция беше да направим филм за живеенето. За загубените вдъхновение, любопитство, желание да поемаш рискове и да изследваш непознатото. Тези четирима учители просто се оказват в затворения кръг на непрестанно повторение и ежедневна рутина“, споделя Винтерберг.

“София филм фест на брега" се организира от Арт Фест, с финансовата подкрепа на Община Бургас, спонсори и приятели.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).