Приеха бюджета на Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:46 / 31.08.2023
2460
С 38 гласа "За“ и 9 "Против“ Общинският съвет прие бюджета на Община Бургас за 2023-та година, предаде репортер на Burgas24.bg.

Макрорамката на бюджета за тази година е около 457 млн. лв. Той е с акцент върху благоустрояването, социалните дейности, изграждането на болница за лечение на детски болести и създаване на условия за производство и оползотворяване на зелена енергия.

Кметът на Бургас Димитър Николов отбеляза, че бюджета се залага на образование и здравеопазване.  "Бюджетът на Община Бургас е изключително стабилен. Има политика за растеж, за развитие, защото сме дали изключителни хоризонти за тема номер 1 - образованието. То ще изведе България на нови терени. Тема номер 2 - здравеопазването – няма община в държавата, която да е отделила толкова голям процент средства за развитието на своето здравеопазване“, отбеляза при дебатите Николов.

"Това е последният бюджет, който Общински съвет – Бургас приема. Благодаря ви, че бяхте част от развитието на Бургас.  Моля се това да се пренесе и в българския парламент – да има такова единение за страната както имаме за Бургас. В началот6о на мандата в Бургас функционираха  2 университета, в края – 4. Нека такива добри новини да следват и следващия Общински съвет и следващата администрация“, обърна се към общинските съветници Николов след гласуването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).