Примабалерината на Софийската опера и балет Марта Петкова гостува на бургаска сцена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:06 / 24.02.2020
1365
За екипа на Държавна опера – Бургас е  чест и удоволствие да  покани бургаската публика и гостите на града  на едно събитие, което ще представи на наша сцена изявени  балетни солисти и танцови формации. Те ще заредят почитателите на изкуството, подчинено на музата Терпсихора,с неповторимо настроение и енергия и ще очароват с вълшебството на танца.

Танцовата гала, която включва букет от класически, модерни, спортни танци и атрактивни акробатични съчетания, ще внесе финес, красота, динамика и настроение в Зала Опера – на 27-и февруари, от 19 часа. Публиката ще има възможност да съпреживее магията на танцовото изкуство, в която ще вземат участие: примабалерината на Софийската опера и балет Марта Петкова и солистите от Бургаската опера: Емил Йорданов, Иванина Иванова, Адриана-Мария Манасиева, Даниел Тичков, Полина Иванова, Стоян Фъртунов. Прекрасните танцьори от "Дюн“, с ръководител Петя Стойкова, ще представят своята нестандартна и въздействаща програма, в която са вплетени философски елементи, предизвикващи размисъл. Взрив от динамика на сцената и зашеметяващи съчетания ще сътворят невероятните акробати от Клуб по спортна акробатика "Нефтохимик 2011“, с ръководител Диана Колева. Грациозните двойки от Клуб по спортни танци "Бургас 1975“ ще внесат както взривяващ латино привкус в танцовата вечер, така и изискана красота в ритъма на стандартните състезателни танци. В богатата и разнообразна програма на Танцовата гала ще вземе участие и ансамбълът на балета към Държавна опера – Бургас – като красив нюанс към цялостната естетична картина на вечерта.

В балетната програма са включени фрагменти от балетите: "Баядерка“ и "Дон Кихот“ по музика на Лудвиг Минкус, "Лебедово езеро“ и "Спящата красавица“ от П. И. Чайковски, "Корсар“ от Адолф Адам, "Есмералда“ от Цезар Пуни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).