"Принцеса Бум-Тряс“ триумфира в първата вечер на Кукления фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:28 / 15.08.2016
1297
Всички места на открита сцена "Охлюва" бяха заети четири часа преди официалното откриване на Международния куклен фестивал "Дни на куклите". Малчугани на различни възрасти направиха импровизирана ложа пред сцената в очакване на театралната вечер.

Спектакълът "Бременските музиканти", с участието на малките таланти от куклената школа към Държавен куклен театър - Бургас, сложи началото на театралната програма.

"Кукленият театър е изкуство за всички възрасти, което възпитава и помага на нашите деца да мечтаят и да вярват в чудесата на света. Поздравявам целия екип на куклен театър - Бургас и всички гости от страната и чужбина, които ще се погрижат за доброто настроение на всички вас през следващите седем дни", каза в приветствието си зам.-кметът по европейски политики Руска Бояджиева.

Премиерата на постановката "Принцеса Бум - Тряс" бе приета с голям успех сред малките почитатели. Малчуганите бяха удивени от невероятната актьорска игра и чудната история.
Днес програмата на Международния куклен фестивал продължава с едноименната приказка "Хензел и Гретел" в инетрпретация на столичния театър "Ако". Представлението започва в 19.00 часа. Веднага след това на сцената излизат гостите от Русия - театър "Деммени" с постановката "Пиеро и Коломбина".

Театралният фестивал "Дни на куклите" се организира от Държавен куклен театър - Бургас и Община Бургас.
Всички представления са с вход - свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).