Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Признателност за служителите на COVID отделението на КОЦ – Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 11.02.2021Коментари (0)1030
©
Лекарите, медицинските сестри и служителите от Ковид отделението на Комплексния онкологичен център в Бургас получиха признание за работата си в специализирания сектор.

Това стана по инициатива на управителя на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов. КОЦ – Бургас бе първата болница в Бургас, която разкри свое отделение по време на втората вълна от епидемията.

На церемонията присъстваха управителят на КОЦ – Бургас проф. Христо Бозов, голяма част от лекарите, медицинските сестри, санитарите и други служители, които в продължение на няколко месеца лекуваха и полагаха необходимите грижи за болните от опасния вирус, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Пристанище Бургас Диан Димов, председателят на БЧК – Бургас Виолета Радева, кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

"Ковид секторът в КОЦ – Бургас бе открит през октомври само в рамките на 48 часа“, каза управителят на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов.

"Първо разкрихме един етаж с 16 легла, след това още 24 легла на долния етаж и още 4 легла в реанимация. И когато беше най-големият пик, приемахме болните. Направи се един страхотен екип от хора, които се събраха от различни звена. Назначихме 13 доброволци, които не се бяха занимавали с медицинска дейност. Личното ми убеждение е, че успяхме да свършим много полезна работа както за обществото, така и за нас като лекари, медицински сестри и санитари, защото придобихме един опит, който няма откъде другаде да получим“, добави проф. Бозов.

Кметът Димитър Николов благодари на управителя на КОЦ – Бургас и всички служители в Ковид отделението за положените усилия.

"Вие сте първите, които реагираха в изключително трудния момент за град Бургас и това е много важно, защото трябваше да успокоим хората, че имаме достатъчно ковид легла. Реакцията ви беше феноменална. Вие бяхте невидими за бургаските граждани заради предпазните облекла, които носехте. Сега с чувство на респект и уважение към вашия труд искам да ви благодаря и да покажем на бургазлии хората, които бяха съпричастни към тях в най-трудните моменти.“, каза Николов.

Професор д-р Бозов благодари на всички, които са помагали по различен начин на Ковид отделението на КОЦ – Бургас. Община Малко Търново предостави за неговите нужди линейка и болнични легла. Пристанище Бургас също предостави легла за болните от ковид – 19. Монитори и респиратор дари Българският червен кръст.

Професор Христо Бозов заяви, че КОЦ – Бургас е в готовност до 48 часа да отвори отново Ковид отделението при нужда, но всички се надяват това да не се наложи и епидемията да отшуми.

Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас има планове за надграждане на Комплексния онкологичен център. Те са обсъдени с ръководството на лечебното заведение и предстои в Общинския съвет да бъде внесена докладна за стартиране на мащабната инвестиция. Плановете са да бъде изграден нов корпус зад хирургическото отделение, който ще бъде мащабен и ще обезпечава дейността на КОЦ – Бургас. Другата идея е Медицинският факултет да бъде център за обучение на младите специалисти от онкоболницата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: