Пръскат против гъсеници в Бургас, може да подавате сигнали, ако видите от гадинките

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:40 / 15.07.2021
1719
Дезинфекционна станция – Бургас извършва специални обработки срещу разпространението на гъсеници на бялата американска пеперуда, съобщиха от Община Бургас.

Месеците юни и юли са единият от пиковите периоди в развитието на ларвите, което е причината често да бъдат срещани в градска среда. Наличието им в короните на дърветата се разпознава по появата на паяжини по клоните и унищожената листна маса.

Обработките срещу гъсеници се извършват с модерна техника. Специализираният автомобил разполага с тръба за разпръскване на аерозол, която може да бъде насочвана под много широк ъгъл и да обхваща голяма площ. Пръскане се извършва и ръчно със специален пистолет, който дава възможност да се достигне височина на обработване над 15 метра.

Модерната машина на Дезинфекционна станция – Бургас позволява да се обработват целите корони на дърветата, което гарантира висока ефективност на работата.

Пръсканията срещу гъсениците на бялата американска пеперуда се извършват по подадени сигнали. Третиране се прави на дърветата и прилежащите им терени с биологичния препарат ГИПЕЛ ВП.

Наред с пръскането против гъсеници, Дезинфекционна станция – Бургас продължава по график и обработките срещу комари.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).