Първо място за бургаската Строителна гимназия на състезание в Стара Загора

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:05 / 24.03.2023
1248
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител", съобщиха от учебното заведение. Регионалният кръг се проведе в Стара Загора, в него участваха 8 гимназии от Югоизточна България. Състезанието се организира от МОН, като по регламент в него участват отбори-победители от училищните кръгове. Дисциплините, в които те се състезават са 4. Победителите от регионалните кръгове ще участват в национално състезание, на което тази година ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас ще бъде домакин.

На първо място в дисциплината "Облицовки и настилки" се класира Мерт Мустафов от 12е клас. Мерт е първенец на училищния кръг три поредни години. Отбор в състав Георги Стоянов и Никола Иванов от 12а клас спечели трето място в дисциплината "Зидарии". В цялостното класиране на всички училища, отборът на ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас стана втори, след домакина - старозагорската строителна гимназия "Лубор Байер".

Ръководството на гимназията поздравява нашите ученици за достойното представяне и им пожелава победа в националното състезание, което ще се проведе в Бургас в края на месец април.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).