Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Разгорещен диалог при областния за проблемите на Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 04.02.2014Коментари (1)1101
© Burgas24.bg
Съгласно постигната договореност между Областния управител на Бургаска област Павел Маринов с протестиращите в защита на Странджа, след проведения на 28.01. т г. техен митинг в Бургас, днес в сградата на областна администрация се проведе първата от поредица срещи по проблемите на Странджа, на която в присъствието на много журналисти участвуваха част от протестиращите и поканените от Областния управител на Бургаска област кметове на общините - Царево - Георги Лапчев, Малко Търново - Илиян Янчев и Приморско -Д-р Димитър Германов.

Изборът на тези общини, не бе случаен тъй като е известно, че точно на тяхна територия е разположена застрашената от урбанистични експерименти живописна крайбрежна ивица на Странджа, в защита, на която се обявиха на своя протест природозащитниците.

Поканени бяха и всички депутати от Бургаски многомандатен избирателен район но на срещата се отзова единствено народният представител от "Коалиция за България" Атанас Зафиров. Сред гостите бе и Антоний Иванов, директор на Регионална инспекция в Бургас по опазване на околната среда и водите.

В присъствието на малко на брой граждани, участвали в митинга от 28.01. т. г. природозащитници от различни неправителствени организации представиха пред Областния управител своите позиции, становища, мнения, конкретни предложения и искания, както към различни държавни институции, така и към кметовете на общини разположени на територията на Странджа - планина.

В разгорещен диалог, който продължи повече от час, се чу още и мнението на различни експерти по екологични проблеми, а така също и становището на депутата Атанас Зафиров в защита на българската природа. В своите изказвания кметовете на Малко Търново, Царево и Приморско излязоха в защита на интересите на своите избиратели, жители на странджанските общини.

Областният управител Павел Маринов обобщи резултатите от тази първа по рода си публична и демократично отворена към всички заинтересовани страни среща за бъдещото на Странджа в следните позитивни направления:

На първо място той призова за по-бързо влизане в сила на Общия устройствен план на община Малко Търново.
На второ място се ангажира със съдействие за по-бързо възлагане на екологични оценки към Общия устройствен план на община Царево, като неотменна и необходима част от самия план.

На трето място той предложи да започнат действия за прилагане и влизане в сила на плана за управление на Природен парк "Странджа". И не на последно по-важност място Областният управител информира присъстващите, че по негова инициатива се възстановява общия научно консултативен съвет за развитие на Странджа, под ръководството на Проф. д-р Иван Илчев, ректор на Софийския университет "Св. Кл. Охридски". В състава на съвета ще влязат също така и други утвърдени научни авторитети и изявени експерти от различни теоретични области третиращи в свои научни проучвания и изследвания различни проблемни области от историята, стопанското, културно и екологично развитие на Странджа.

Договорено бе следващата среща по същата актуална тема да се проведе на 18. 02. /вторник/ т. г. отново в сградата на областна администрация в Бургас.




Още по темата: общо новини по темата: 24
08.04.2014 »
07.04.2014 »
04.04.2014 »
26.03.2014 »
14.02.2014 »
13.02.2014 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.02.2014 г.
0
 
 
Разберете, че на "зелените" много скоро ще им излязат кирливите ризи на бял свят и ще се разбере цялата им пасма какви са ги вършили в държавата ни.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
Български тенис
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: