Рецепти от литературни шедьоври представиха ученици от Професионалната гимназия по туризъм

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:19 / 25.03.2019
2121
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Презентация "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната", посветена на кулинарни рецепти от литературни шедьоври, представиха ученици от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм  проф. д-р  "Асен Златаров" Бургас. Разделени в пет отбора по двама възпитаниците на бургаската гимназия, под ръководството на своите преподаватели, приготвиха приказни "плодови тарталети" по Братя Грим,  плодови пастички на Пипи Дългото чорапче, ванилови кексчета а ла Александър Дюма,  любимите джинджифилови бисквитки с шоколад на Тюдорите а ла Филипа Грегъри и питки със сирене по Лев Толстой.

Гости на събитието  бяха народните представители Ивелина Василева и  Ася Пеева, Веселин Пренеров - общински съветник и журналист, Веселина Таралова - директор "Образование и демографски въпроси" от община Бургас, Тодор Стамболиев - омбудсман на община Бургас, Иван Иванов - председател на Бургаска туристическа камара,  Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Бургас, Марина Бошнакова – бизнесдама и др.

Поздравителен адрес беше изпратен от старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас и Росица Темелкова - председател на Окръжен съд - Бургас.

Домакините от получиха дар от народният представител Ивелина Василева, с който да обогатят училищната библиотека - книги с рецепти от традиционната българска кухня и кулинарните съвети на Гордън Рамзи.

Гости останаха впечатлени от професионалните умения на преподаватели и учениците и споделиха, че досега не са присъствали на подобно събитие. Те изразиха желание да бъде продължено и в бъдеще и да се прерасне в по-мащабно, за да покаже на бургаската общественост високия професионализъм, креативността и уменията както на учениците, така и на техните учители.

Презентацията "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната" е част от празничната програма, с която Професионална гимназия по туризъм  "Проф. д-р  Асен Златаров"отбелязва 60 години от създаването си. Празничните събития, посветени на юбилея ще акцентират върху професионалните  умения и артистичните  таланти на възпитаниците на гимназията.

Професионална гимназия по туризъм "Проф. Д-р Асен Златаров" е създадена  през 1959 г. като  Техникум  по обществено хранене, с директор - Фоти Маринов Неделчев и за своите 60 години  училището достойно защитава мястото си на образователна институция създаваща професионалисти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).