Реконструират цялостно двора на ПМГ/ГРЕ "Раковски“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:57 / 11.01.2019
2738
Община Бургас започва цялостна реконструкция в огромния двор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"/ГРЕ "Г.С. Раковски". Такова нещо не се е случвало там от времето, когато е заснета сцената от филма "Опасен  чар", в която Тодор Колев чака от училището да излезе Невена Коканова.

В двора ще бъдат обособени игрища за баскетбол, футбол, волейбол, хандбал, лекоатлетическа писта, зони за фитнес и тенис на маса. Ще се положат модерни спортни настилки, сред които и ударопоглъщаща на необходимите места. Учениците ще могат да използват нови съоръжения и уреди при своите физкултурни занятия. В двора ще бъдат оформени приятни зелени площи, при запазване на здравите стари дървета и внасяне на нови фиданки. Ще се монтира и ново осветление.

Това е поредна стъпка към превръщане на целия район в един от най-модерните образователни кампуси в страната. В предишните години бе построен триетажният спортен корпус с покрит басейн към двете престижни бургаски училища, а съседното старо сиропиталище бе изцяло обновено, за да се превърна в ОУ "Коджакафалията".

Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство и призовава за търпение и спазване на ограниченията по време на строително-монтажните работи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
09.05.2019 Съвсем скоро дворът на ПМГ/ГРЕ "Г.С. Раковски" ще бъде с изцяло променена
визия
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).