Решено: "Зелената" зона в Бургас обхвана нови улици! Вижте кои!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:14 / 28.09.2021
2345
"Зелената" зона обхваща още една огромна част от Бургас. Това решиха току-що общинските съветници на днешното заседание на местния парламент, предаде репортер на Burgas24.bg.

Зелената зона ще бъде въведена в експлоатация през май 2022-а. Според управителя на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев гражданите, живущи около Руската гимназия и стадиона, сами са поискали паркирането да бъде регулирано. "Няма да решим на 100% проблема с парирането, но ще го облекчим", категоричен бе той.

Общинският съветник от ДБГ Манол Тодоров заяви, че е съгласен с въвеждането на платена зона за паркиране, на местата, в които има нужда от това, но е против това да се случва на улици, в които не е необходимо. "Със сигурност няма нужда от въвеждане на зона на бул. "Демокрация". Никога граждани не са искало нещо подобно преди ремонта й. Има голямо недоволство от въвеждане на "зелена" зона на това място", заяви той и е допълни, че според него не всички живущи там искат там да бъде въведени платено паркиране.

 "През последните години се нагледахме на многократно разширяване на "синя" и "зелена" зона, след което се получава ефектът на доминото. Зоната се разширява, а след това всички автомобили се изместват в съседната зона и след това се налага включването и на нея в обхвата на платеното паркиране. Това безкрайно разширяване не е решение на проблема с недостига на места за паркиране", категоричен бе колегата му от БСП Георги Спасов.

Общинският съветник Георги Митев, който живее в този район, посочи че ползите от въвеждането на зелена зона са повече. "Няма място за паркиране, сигурен съм, че парирането ще бъде улеснено за гражданите. Парирането е ужасяващо, ние сме на границата със "зелената" зона", обрисува ситуацията той.  

"Искането е на живущите наоколо. Всички, които живеят в центъра, видяха, че е по-добре за тях и да имат място за париране. Съобразяваме се с тяхното искане. Не става въпрос за допълнителни приходи за общината", посочи Георги Маринчев. 

След разгорещени дебати съветниците решиха "зелена" зона да бъде въведена в карето, заключено между бул. "Демокрация“ от ул. "Копривщица“ до ул. "Васил Петлешков“, ул. "Васил Петлешков“, ул. "Панайот Волов“, ул. "24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. "Панайот Волов“ до ул. "Копривщица“ и ул. "Копривщица“, където се предвижда да се обособят общо 773 паркоместа". Къде "зелената" зона ще бъде въведена от пролетта – прочетете тук!  

Виж коментарите (0)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).