Решетки за каналджията Венцислав, който опита да прегази граничен полицай край Атия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 12.07.2022
929
Районен съд – Бургас задържа под стража трафиканта на мигранти, който си спретна гонка с полицията и за малко да прегази граничен полицай край Атия.

Ето какво съобщиха от пресцентъра на съда:

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Венцислав И., обвиняем за трафик на бежанци.

Венцислав И. е привлечен като обвиняем за това, че на 09.07.2022 г., на разклона на хижа "Странджа", на кръстовището на с. Атия и ВМБ-Атия, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал 7 лица, всичките граждани на Сирия, да преминат през страната в нарушение на закона - чл. 19, ал. 1, т. 1 от ЗЧРБ - "Чужденец, който влиза в Република България или преминава транзитно през нейната територия, в зависимост от целта на пътуването, трябва да притежава: редовен документ за задгранично пътуване или друг заместващ го документ, както и виза, когато такава е необходима, съгласно Регламент (ЕО) № 539/2001 г. на Съвета от 15 март 2001 година ", като деянието е извършено, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил марка "Мерцедес", собственост на М. Ф. и по отношение на повече от едно лице (престъпление по чл.281, ал.2, т. 1, предложение 1-во и т.5, вр. с чл. 281, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК).

Бургаският районен съд прие, че е налице първата предпоставка за взимане на МНО "Задържане под стража", а именно, обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание "Лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че Венцислав И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като видно от наличната по досъдебното производство справка за съдимост, Венцислав И. е осъждан и то именно за извършване на престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК /каквато е и настоящата квалификация/, а изпитателният срок по това осъждане е изтекъл преди по - малко от година. Районен съд – Бургас отчете и факта, че от материалите по делото става ясно, че обвиняемият не е изпълнил при залавянето му заповед на органите на реда да спре и подаден му сигнал със "Стоп - палка", което е принудило полицейските служите да предприемат преследване. Налични са данни и за извършване на опасни маневри, осъществени в близост както до други МПС-та, така и в непосредствена близост до полицейските служители. По този начин обвиняемият грубо е нарушил и ЗДвП, като е поставил в опасност живота и здравето както на себе си, така и на превозваните от него лица, служителите на МВР и останалите участници в движението.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).