Ръководни кадри на БСП умишлено водят общински фирми към фалит

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 29.06.2008
795
Драматичният случай с общинската фирма "Аптеки" за пореден път доказа фаталното управление на БСП. Управителят на фирмата и ръководен член на БСП Христо Бургазлиев беше отстранен от длъжност с решение на Общински съвет- Бургас от 19 юни тази година. На следващия ден един от магистър- фармацевтите на общинската фирма е освободен, друг е излязъл в болничен, а една от счетоводителките е пусната в дългосрочен отпуск. На 20-ти юни Бургазлиев е подал молба за закриване лиценза на трета аптека. "Това е недопустимо на името на управителя на общинската фирма да се вадят лицензи на аптеки", коментира областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Бившият вече управител е закрил лиценз, отново издаден на негово име за всички видове упойващи вещества, изписвани на жълти и зелени рецепти. Другите аптеки не ги изпълняват, а подмяната на лиценза в Министерство на здравеопазването, оглавено от БСП- лидер става бавно. Сега пациентите от цялата област са оставени без тези специфични лекарства.

И още един факт: на 20- ти, петък, основният доставчик на лекарства "Стинг", фирмата чийто управител е съпругата на Бургазлиев, иска в едноседмичен срок да бъдат изплатени всички задължения. С годините те са натрупани в размер на 380 хиляди лева. След няколко дни "Стинг" изпраща съдебен погасителен план, според който общинската фирма "Аптеки" трябва да превежда по 18 хиляди лева на седмица.
"Очевидно Бургазлиев цели общинските аптеки да бъдат обявени в несъстоятелност и да станат собственост на "Стинг", тоест да минат в ръцете на жена му", възмущава се Димитър Бойчев. Одитен доклад установява злоупотреби- има конфликт на интереси. В договора, сключен с фирмата управлявана от жена му "Стинг" има клауза, според която "Аптеки" ЕООД се задължава да зарежда лекарства само от тази фирма. Единствено в случаите, когато "Стинг" не може да достави поръчаните лекарства, тогава Бургазлиев можел да купува от друг доставчик.

"Очакваме ДАНС да се самосезира за нарушенията на зам. председателя на БСП Христо Бургазлиев. Това е знаковото партийно назначение", коментира Димитър Бойчев. Според него по подобен начин финансово са били разорени общинските предприятия "Благоустройствени строежи" и "Обреден комплекс", фирми също управлявани от кадри на БСП.

Източник: в. "Черноморски фар"

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
04.07.2008 Руско Хънков - шефът на "Бургаски пазари" подаде оставка
03.07.2008 БСП не се яви на диспута с ГЕРБ
03.07.2008 ГЕРБ все пак ще чакат БСП за дебата
02.07.2008 БСП отказа политически двубой с ГЕРБ в Бургас
01.07.2008 ГЕРБ предизвиква БСП за аптеките
23.06.2008 Съпруга на аптечен шеф е била най-големият доставчик на лекарства в общинските аптеки
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).