Само в Burgas24.bg: Върна ли комунизма бургаска елитна гимназия с абсурден дрескод? Оставиха ученици извън класните стаи!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (56)
11:41 / 01.03.2019
37024
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Десетки ученици от ГПАЕ "Гео Милев" в Бургас – Английската гимназия, днес не са били допуснати до класните стаи, алармират Burgas24.bg разтревожени родители.

Сутринта децата били спрени пред училището заради "неподходящо облекло". Учениците, голяма част, от които последна година и готвещи се за матури, разказват, че във вторник новият директор е пуснал за подпис от учащите се правилник за дрескод в учебното заведение. Заповедта гласяла, че отсега нататък, те трябва да са облечени в черно, бяло и червено. Множество от децата отказали да поставят подпис под наредбата. В "Гео Милев" униформи не са въведени, а децата са възмутени.

Днес до клас не са допускани и деца, облечени в съответните цветове. Девойка разказва, че е била с черна блуза с бял надпис. От ръководството на училището не я пуснали, защото блузката трябвало да бъде изцяло черна. Друго момиче отишло на училище с бял панталон и черна блуза и отново не било пуснато в час. В случая, защото облеклото трябвало да е наобратно, черен панталон и бяла блуза.

Зрелостниците са огорчени и заради факта, че в момента те трябва да се готвят за матури, а директорката им пречи да се възползват от правото си на образование.

Децата са прекарали над два часа пред училището, като им е обяснено, че ще ги пуснат вътре едва, когато се преоблекат.

"Подобно нещо не е било и по времето на комунизма", жалва се сърдита майка. Тя споделя, че няма нищо против децата да са в униформи, но това трябва да е ясно от началото на годината. По думите й, нейното дете няма черно-бели дрехи, защото предпочита цветни.

Burgas24.bg ще продължи да следи случая!  

Виж коментарите (56)

Още по темата (6):
15.04.2019 Назрява ли нов скандал в Английската? Ученици: Карат ни да носим значки, иглите са им остри, късат ни дрехите
05.03.2019 Успяха ли учениците от Английската да постигнат успех срещу новия дрескод, въведен в гимназията?
05.03.2019 Директорът на Английската за протеста на учениците: Това е нормална реакция на деца, които са в трудна възраст
01.03.2019 Вижте какво споделя чрез Burgas24.bg гимназистка за отнетото право на учениците от Английската да бъдат цветни!
01.03.2019 Директорът на Английската: Нещата са изопачени, ученици демонстративно нарушаваха дрескода
01.03.2019 Скандалът се разраства! Ученици се катерили като маймуни, за да влязат в Английската! Други се преобличали в храстите!
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).