Семеен бизнес: Братя засяха цяла нива с канабис край Зидарово

Автор: Иван Сотиров
Коментари (6)
15:16 / 02.09.2019
5677
Двама братя са задържани след като полицаите разбиха нива, засята с конопени растения. Униформените откриха и голямо количество суха зелена тревна маса - марихуана. Наркотикът бе намерен след проведена специализирана полицейска операция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово. В операцията са участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили", бургаската жандармерия, отдел "Разследване", сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м, от двама криминално проявени братя  - на 32 и 38 години, се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за сушилни, от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса / канабис/. Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението й.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас.

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
11.09.2019 Върнаха в ареста братята, засадили огромната плантация с марихуана край Зидарово
03.09.2019 Съдът реши: Братята с плантацията за канабис излизат от ареста
03.09.2019 Това са братята, превърнали нива край Зидарово в плантация за марихуана, крият се
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).