Сергей Бубка даде старт на изграждането на "Арена Бургас"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:59 / 20.10.2014
3344
Легендата на световната лека атлетика Сергей Бубка пристигна днес в Бургас по покана на президента на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов и кмета на града - Димитър Николов. Олимпийският и световен шампион, подобрил 35 пъти световния рекорд в овчарския скок, днес даде старт на проекта "Арена Бургас", като се включи в първата копка на новата спортна зала и стана неин патрон, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Тази спортна зала е една фантастична възможност да се даде шанс на младите хора в Бургас да спортуват и се развиват хармонично. Защото спортът променя живота навсякъде. За мен е чест да присъствам на първата копка на зала "Арена Бургас" и се радвам, че леката атлетика ще заеме особено място в развитието на спорта в вашия прекрасен град", каза Сергей Бубка.

"Арена Бургас" ще е първата в България, която има под покрива си атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ. Залата ще разполага с 6500 места, условия и техническо оборудване за провеждане на местни, национални и международни състезания по различни видове спорт. Тя ще се ползва и за културни изяви", каза Димитър Николов.

Кметът обяви, че градът вече е заявил намеренията си да стане домакин на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 година.

"Сергей Бубка е в Бургас и това е добър знак за бъдещето на проекта. Той е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), член на Международния олимпийски комитет и човек с изключително висок авторитет в световните спортни среди. Посещението му е своеобразна подкрепа за кандидатурата на Бургас за домакин на европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 г., допълни Димитър Николов.

Теренът се намира в комплекс "Изгрев" на мястото на бившите
казарми. Мащабното начинание ще се осъществи в две фази - изграждане на многофункционална зала с основен профил лека атлетика и провеждане на Европейско първенство през 2019 година в същата тази зала.


Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
15.11.2023 От "Академика" отговориха за "Арена Бургас"
15.11.2023 Кметът за "Арена Бургас": "Академика" да си свърши работата и да отвори кашоните с оборудването
14.11.2023 Скандални твърдения за новата спортна зала на Бургас!
18.05.2023 Президентът за новата зала: Тепърва ще се усети ефектът за Бургас и
региона
18.05.2023 Откриха новото спортно бижу на Бургас!
18.05.2023 Весела Лечева с първи коментар за новата спортна зала на Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).