Сгради в Бургас стават достъпни за хора с увреждания с част от 3 млн. лева от излишъка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:52 / 12.02.2009
1020
Държавни сгради в Бургас могат да станат достъпни за хората с увреждания, ако съответните администрации кандидатстват по програма на Министерството на държавната администрация и административната реформа. 3 млн. лева от излишъка от бюджета са предвидени за достъпна архитектурна среда, като няколко града вече са кандидатствали за монтиране на подвижни платформи в обществени сгради. Това заяви народният представител от НДСВ Деница Димитрова на среща с представители на организации на хора с увреждания и социални работници от областта, която се проведе днес в Бургас по инициатива на общинската структура на НДСВ.

Целта на срещата бе народният представител Деница Димитрова да информира хората с увреждания и представителите на социалните институциите с последните законодателни промени, както и да чуе проблемите, с които са се сблъскали и предложения за решаването им.

С направените промени в Закона за държавния служител, за първи път в България се налага квота за назначаване в администрацията на хора с трайни увреждания. Квотата е в размер на 2% от състава на съответната администрация. "Това е пример, който частните работодатели трябва да последват", каза Деница Димитрова. Освен това законът задължава администрациите да осигурят достъпна архитектурна среда за наетите служители с трайни увреждания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).