Ще има ли нормално осветление в центъра на Бургас?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
13:33 / 30.08.2021
1383
Предвижда ли Община Бургас благоустрояване в района на ул. "Пробуда" до ул. "Александровска", ул. "Л.Каравелов" до ул. "Александровска",ул. "Македония" до ул. "Александровска" от централната част на града, както и изграждане на улично осветление по ул. "Пробуда" до ул. "Александровска"и в какви срокове? Този въпрос отправи общинският съветник от БСП Живко Господинов към кмета на Община Бургас.

"При срещата ми с граждани, живущи в ЦГЧ същите споделиха, че от много години са подавали сигнали до Община Бургас за нуждата от благоустрояване в карето включващо въпросните улици. Живущите там споделиха за компрометираната настилка включваща "Синя зона", паркинга между ул. "Л.Каравелов" и ул. "Пробуда". Липсва осветление на ул. "Пробуда" до ул. "Александровска", както и в други участъци на посоченото каре. Осветление няма и в градинката между ул. "Л.Каравелов" и ул. "Пробуда". Искането на хората за същата градинка е да се поставят пейки, люлки и пързалки, тъй като по думите им липсват каквито и да е условия за отдих на възрастните хора, както и съоръжения за игра на децата“, се казва в питането.

"Гражданите споделиха, че от години имат подадени сигнали до Община Бургас за наличието на изсъхнали клони на дърветата около сградата на ДЗИ и градинката до ул."Пробуда", но те не са изрязани. Няма кошчета по посочените улици, тротоарите са обрасли с трева. Живущите на  посочените улици изразиха и готовност за събиране на подписка, защото не намират за нормално в комплексите на града да се изграждат кътове за отдих и игра, а  посоченото каре в центъра на града, повече от 10 години да стои занемарено“ , посочва в документа общинският съветник.

Към актуалния въпрос е добавен и снимков материал, показващ каква е ситуацията в проблемните участъци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).