Ще коригират Бюджет 2015 на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:26 / 28.12.2014
1524
Бюджетът на община Бургас за 2015 година ще претърпи корекции, тъй като не е предвиден републиканският бюджет. Това каза зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев. Приблизителната рамка на бюджета за следващата година е 310 млн. лв. В него се включват и европейските средства.

Започнаха обществените обсъждания в селата, съставните селища, квартали, гилдии, интереси. "По този начин ще се извлекат най- рационалните предложения, а същото така ще се видят проблемите по различните населени места. Този бюджет ще претърпи корекции в смисъл такъв, че не е предвиден републиканския бюджет. От последния очакваме доста показатели, които трябва да се включат към делегираните дейности. Със завършването на годината ще станат ясни точните ни параметри във връзка с нашата общинска отговорност и ще се състави бюджета", каза Стойчев. Той добави, че бюджетът ще се разгледа и приеме на февруарската сесия на общинския съвет. Зам.-кметът допълни, че по принцип всяка година се прави актуализация. " Наблюдава се как се изразходват средствата по различните пера и параграфи и как се изпълнява капиталовата програма. В зависимост от това има прелокиране на средствата. Няма нищо лошо да се прави актуализация в края на годината. Тази година също правихме", каза Стойчев.

Той бе категоричен, че няма да бъдат променяни местните данъци и такси през 2015 година. "Те остават същите. Моят призив е да се плащат на време, защото така подпомагат дейността на общината. Ние също разчитаме на данъците , които се плащат, защото ги влагаме обратно в инфраструктура и в услуги на нашите съграждани", каза зам.-кметът. Приоритетите в работата на местната администрация ще бъдат завършването на големия проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" , завършване на "Флора-Бургас", на подземния град, строителството на спортната зала "Арена-Бургас". Ще продължи работата по транспортния възел "Запад", както и по кръстовището на Трапезица. Много улици са включени за ремонт и изграждане на паркинги.


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
17.02.2015 Съветниците приеха бюджета на Бургас за 2015 година
17.02.2015 Съветниците приемат бюджета на Бургас за 2015-а
04.02.2015 С 200 000 лв. повече пари за спорт в проектобюджета на общината
19.01.2015 В Брястовец ще има нова спортна площадка, в Миролюбово – ремонт на тротоари
19.01.2015 Ремонт на улици и мерки срещу наводнения в Димчево
16.01.2015 В Драганово искат чекалиране и асфалтиране на улици
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).